Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Defecte tankmeter

Vraag gesteld door op 16 juni 2022

Ik heb een Mitsubishi Space Star 2014. Mijn benzinemeter geeft een lege tank aan, terwijl ik hem wel tank. Ik ben langs de garage geweest en ze weten ook niet wat er aan de hand is. Hoe kan ik dit oplossen?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Uw tankmeter geeft helaas niets meer aan en u bent op zoek naar de oorzaak.

Mogelijke oorzaken

Ik vermoed dat de garage niet heel veel tijd heeft gestoken in het stellen van de diagnose. Hier gaat namelijk best wat tijd in zitten. In de brandstoftank (samen met de brandstofpomp) is de tankvlotter gebouwd. Deze vlotter kan defect zijn waardoor deze een verkeerde waarde aangeeft. Een andere mogelijkheid is een defect in de meter zelf op het dashboard. Gelukkig kunt u in de tussentijd gebruik maken van de dagteller die ook aanwezig is in uw auto. Waarschijnlijk kan de garage door middel van de juiste diagnoseapparatuur de werking van de meter en de vlotter controleren. Indien beide onderdelen goed zijn bevonden bestaat natuurlijk ook altijd de kans dat er tussen vlotter en meter sprake is van een draadbreuk.

Conclusie

Om te weten wat er defect is zullen er dus een aantal controles en metingen gedaan moeten worden. Helaas is een defecte tankmeter geen bekend euvel van de Spacestar, ik kan dus niet op voorhand een verdachte aanwijzen.