Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke EV is maximaal 1760 mm breed?

Vraag gesteld door op 2 juni 2022

Ik ben op zoek naar een 100% elektrische auto met hoge instap en niet breder dan 176 cm. (We willen niet steeds de auto uit de garage halen om  de fietsen te pakken.) Merk maakt me niet zoveel uit. Ik weet niet waar ik dat zoeken moet???  Liefst met een zo hoog mogelijke actieradius. Zijn er dit soort auto's, zo niet komen deze binnenkort beschikbaar?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U zoekt een nieuwe auto, deze moet elektrische zijn en maximaal 176 cm breed.

Zoek en vergelijk programma

Op onze website staat een zoek en vergelijk programma. Wanneer u merk leeg laat, maar wel invult dat u een elektrische auto zoekt met voertuigklasse ‘klein’ of ‘midden formaat’ krijgt u alle leverbare modellen te zien. Wanneer u een model aanklikt staan hier uiteraard alle specificaties vermeld (helaas zonder buitenmaten). 

Afmetingen

Doorgaans zijn deze buitenafmetingen van personenauto’s niet heel erg belangrijk. Echter ik heb een site gevonden waar de afmetingen worden weergegeven.

De Dacia Spring heeft een breedte van 1622 mm
De Peugeot 2008 heeft een breedte van 1770 mm
De BMW I3 heeft een breedte van 1775 mm

Natuurlijk heb ik niet alle mogelijkheden vergeleken maar als de 1760 mm een harde eis is ben ik bang dat de keuze zich beperkt tot de Dacia Spring. We hebben er een rijtest mee gedaan.