Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Suzuki Ignis slaat af

Vraag gesteld door op 8 juni 2022

Onze auto slaat regelmatig af als we stilstaan bij een stoplicht, of het gas loopt heel erg terug. Moeten dan een paar maal flink het gaspedaal intrappen, en dan komt het gas weer op en kunnen we weer rijden. Hij is al 2x bij garage geweest, maar doet het nog steeds. Het is niet constant. Het is altijd maar afwachten wat hij doet als we moeten stoppen. Het gebeurt ook wel eens als we 's morgens instappen dat we het gaspedaal een paar maal helemaal in moeten trappen wil het normaal zijn. Mijn man zegt dat hij op 3 cilinders loopt, en na een paar keer gas geven komt de vierde erbij.

Merk: Suzuki
Type: Ignis
Bouwjaar: 2003
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: P.2 61kw
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


Uw Suzuki Ignis slaat soms af bij het verkeerslicht. Het vermoeden is dat de motor op drie cilinders draait.

Mogelijke oorzaak

Het is voor ons niet mogelijk om op afstand diagnose te stellen. Het blijkt voor de garage, die de auto nu twee keer binnen heeft gehad, blijkbaar ook moeilijk om de oorzaak te vinden. Deze kan namelijk erg divers zijn. Voor de hand liggend is een probleem met de ontsteking of brandstofvoorziening of een sensor die een verkeerde waarde geeft of soms helemaal niet thuis geeft. Daarnaast kan de oorzaak ook iets anders zijn. Een luchtlekkage, vervuiling in het inlaattraject of een elektrische storing.

Expert

De oorzaak kan alleen gevonden worden door onderzoek aan de auto zelf. Deze zal dus nog een keer terug moeten naar de garage. Wellicht kan de garage een diagnose-expert inschakelen die gespecialiseerd is in het oplossen van storingen waar andere garages niet verder mee komen.