Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf VW Passat GTE

Vraag gesteld door J. Volleberg-Smeets op 18 mei 2022

Ik ben van plan om een Volkswagen Passat GTE (station) erbij te kopen. Ik heb veel positieve en negatieve verhalen gehoord.  Doen of niet doen? We gaan hem ook gebruiken om op vakantie naar zuid Frankrijk te gaan. Erachter een caravan met een totaalgewicht van 1350 kg. Twee volwassen en 3 kinderen.

Merk: Volkswagen
Type: Passat
Brandstof: Hybride benzine

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U hoort veel positieve en negatieve berichten over deze plug-in hybride en u vraagt zich af of dit een verstandige koop is.

Ervaringen

Die negatieve berichten ken ik niet op basis van onze praktijkervaringen. Maar ik kan wel een opsomming tegen van mogelijke klachten die bij deze auto kunnen voorkomen. Wellicht géén 'pech onderweg' gerelateerde klachten omdat het wat dat betreft géén opvallende auto is voor de Wegenwacht. Zoals u in deze test kunt lezen zijn we zeer te spreken over de rijeigenschappen van deze auto, iets minder over de voor deze auto ontwikkelde automatische transmissie. De test laat duidelijk plussen en minnen zien die wellicht ook slaan op de plussen en minnen die u verneemt.

Daarom denk ik dat het van groot belang is zélf te ervaren wat u ervan vindt. Het betreft een auto met prima rijeigenschappen maar óók met bepaalde concessie die deze techniek met zich meebrengt. Onbetrouwbaar is deze auto in onze ogen niet . Daar is wat mij betreft geen enkele aanleiding voor.

Caravan

De maximale toelaatbare aanhangwagenmassa staat op 1600 kg voor deze auto. Wanneer ik denkbeeldig uw 1350 kg wegende caravan aankoppel dan zie ik dat de trekprestaties zéér goed zijn. Wat trekkracht betreft geen centje pijn, en de massa verhouding tussen de beladen auto en beladen caravan is ook dik in orde. Wat dat betreft dus alléén maar positief als trekauto. Verder is de keuze aan u om zelf te ontdekken of er van alle plussen en minnen vooral plussen overblijven. Als reisauto mét caravan lijkt mij deze Passat voor het hele gezin wel een prettige reisgenoot.