Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarde bestelbus uit 2003

Vraag gesteld door op 11 mei 2022

Ik wil mijn VW busje van 2003 verkopen en ben benieuwd naar de waarde. Het aantal kilometers wat er op staat is nu 310.000 km. Er zijn geen mankementen; niet heel netjes meer aan de buitenkant, maar zeker in orde, met nieuwe banden. Hij is onlangs in Frankrijk gekeurd, omdat we hem wilden importeren in Frankrijk, en hij is door de Franse keuring heen gekomen. Maar het is na 5 maanden nog niet rond, dus besluiten we de bus nu te verkopen in NL. Wat is de waarde van deze bus ongeveer? Er zijn 6 zitplaatsen, en hij heeft een afgesloten achterkabine. Een schuifdeur opzij, en een grote achterklep. Of waar kunnen we de waarde terugvinden?

Merk: VW Transporter
Type: Volkswagen Transporter bestel 1.0TDI65KW D.C.
Bouwjaar: 2003
Brandstof: Diesel

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U overweegt de verkoop van de genoemde VW Transporter uit 2003 en u vraagt naar de waarde.

Een richtprijs kan ik u zo niet geven. Het betreft een bedrijfswagen en bestrijkt de ANWB Koerslijst uitsluitend personenwagens. Van een 19 jaar oude bus is bovendien de staat en conditie erg bepalend voor de waarde, en kan dat nogal wisselend zijn bij bedrijfswagens van die leeftijd.

Mocht u toch een indicatie willen, dan zou u de markt moeten verkennen wat er gemiddeld voor overeenkomstige Transporters wordt gevraagd. Bijvoorbeeld via deze bedrijfswagen occasionwebsite