Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

TPMS resetten?

Vraag gesteld door J. Meessen op 8 mei 2022

Op mijn Renault Captur heb ik 4 nieuwe banden laten monteren ( All season banden) . Na dat ik zo,n 250 km  heb gereden met deze banden , en zelfs een dag voor ik op vakantie ging de spanning nog gecontroleerd. Op reis naar mijn vakantie bestemming licht ineens de TMPS sensor op.
Na controle van de banden , bleek dat de bandenspanning oké is. Na de reset van de sensor heb ik hier verder geen last meer van gehad. Mijn vraag is nodig dat de bandenmonteur de sensoren moet resetten als er nieuwe banden op de auto komen. Zo ja dan is dit volgens mij  niet gebeurd.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U vraagt of het waarschijnlijk is dat de garage heeft nagelaten het bandenspanningscontrolesysteem te resetten na het vervangen van de banden.

Altijd wanneer er iets aan de banden is gewijzigd zal het systeem gereset moeten worden bij uw auto. Dat betekent dat dit noodzakelijk is na het aanpassen van de bandenspanning maar ook na het wisselen van de banden. Dit laatste wordt vaak nagelaten, voornamelijk doordat er zo ontzettend veel verschillende systemen naast elkaar bestaan. Dit staat altijd duidelijk uitgelegd in de handleiding van uw auto. Eigenlijk kunt u het als gebruiker daarom altijd beter zelf doen zodra banden gewisseld zijn of de bandenspanning is aangepast.