Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Snelle bandenslijtage Nissan Leaf bekend probleem?

Vraag gesteld door B. Pessoa Ramos Augusto op 2 mei 2022

nissan geeft aan dat normaal is dat de nissan leaf banden slijtage hoog is dat bijna op elk 13xxx km nieuwe banden nodig heeft, is dit bij jullie bekend?

Merk: nissan
Type: leaf
Bouwjaar: 2019

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


U schrijft dat de banden van uw Nissan Leaf uit 2019 maar 13.000 km mee gaan. Uw dealer geeft aan dat het een normale levensduur is. U vraagt of dat ons bekend is. 

De Nissan Leaf staat niet bekend om extreme bandenslijtage. 13.000 km is namelijk uitzonderlijk kort. Wel kunnen banden van elektrische auto's sneller slijten omdat ze zwaarder zijn dan vergelijkbare auto's met verbrandingsmotor. Een Nissan Leaf van deze generatie weegt rijklaar zo'n 1700 kg. Ook is rijstijl erg bepalend voor de slijtage van de aangedreven banden. Elektrische auto's hebben een snelle acceleratie. Als van dat potentieel gebruik gemaakt wordt slijten de banden uiteraard ook sneller. In onze rekentool Autokosten op anwb.nl gaan wij uit van een gemiddelde levensduur van 33.000 km. 

Bij snelle bandenslijtage is het ook van belang om de oorzaak te achterhalen. Als er een afwijkend slijtagepatroon is te zien, dan moeten de wielstanden van de auto worden gecontroleerd.