Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Clio als trekauto

Vraag gesteld door op 8 mei 2022

Momenteel rijden we een Hyundai Tucson 2.0i benzine uit 2007 en heeft 140PK met een koppel van 185nm. Is natuurlijk een zwaardere auto maar is nogal dorstig. Nu ben ik aan het oriënteren voor een gebruikte Clio Estate. Ik heb wel eens proef gereden in een nieuwe Clio (niet estate versie) en was behoorlijk pittig voor zo'n klein ding. Mijn vraag is of de Clio estate met 89pk een bagagewagen kan trekken voor onze grote vakantie. (zware tentspullen, tafel, stoelen, koelkast, en nog meer troep voor de vakantie ;-)

Merk: Renault
Type: Estate 0.9 TCe NightDay
Bouwjaar: 2014
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 89 pk  (66 kw) ongeveer 135nm

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U overweegt de aanschaf van de genoemde Renault Clio Estate om daar ook een bagagewagen mee te trekken. U vraagt of dat mogelijk is.

De betreffende Clio heeft een max. vermogen van 66 kW bij 5.250 tpm en een max. koppel 135 Nm bij 2.500 tpm. Ik weet niet wat het bagagewagentje gaat wegen met alle gewenste vakantiebenodigdheden aan boord. Maar wanneer ik uitga van een beladen karretje van rond de 800-900 kg, dan presteert dit motortje nog ruim voldoende om overal wel op de gewenste locatie te komen. Formeel mag er aan aanhangwagenmassa van 1200 kg aan de kogel maar dan worden de motorische prestaties wel een stuk beperkter.