Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe band(en) kopen na noodreparatie door Wegenwacht?

Vraag gesteld door op 18 mei 2022

doorrijden nadat Jeroen vd wegenwacht prop in lekke voorband (nadat hij de spijker er uit had gehaald) of moet ik 1 of 2 nieuwe voorbanden kopen (vorig jaar nieuwe Cross Climate banden gekocht)

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


De Wegenwacht heeft u geholpen met bandenpech. Er was een spijker in de band gekomen. De Wegenwacht heeft deze verwijderd en de band van buitenaf gerepareerd met een zogenaamde prop. Dat is een beproefde en veilige manier om een band tijdelijk te repareren.

Noodreparatie met advies

Altijd volgt het advies om de band spoedig daarna van binnenuit te controleren en een definitieve reparatie te laten verrichten. Als dat volgens de garage niet mogelijk is (doordat de band teveel beschadigd is) dan adviseert de garage de band te vernieuwen. Afhankelijk van de staat van de andere band wordt geadviseerd deze meteen ook te vervangen.

In uw geval zijn de banden nog vrij nieuw en kan het verschil in profieldiepte ook klein zijn. In dat geval volstaat het vervangen van één band. Maar wellicht is de band die lek is geweest nog veilig te redden met een definitieve reparatie van binnenuit.