Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ervaring met Autohero?

Vraag gesteld door J. Stoffer op 12 mei 2022

Zag een artikel van 2018 over Autohero.
Heb een mooie auto gevonden op deze site, en ben inmiddels al achter gekomen dat men zelfs tot 36 mnd garantie geeft en niet alleen op motor en aandrijving en 21 dgn mag proefrijden. Ook verwijzen ze je bij een garantie reparatie naar een Bosch Car Service garage bij jouw in de buurt.
Heeft u al middels meerdere geluiden c.q. ervaringen gehoord over deze werkwijze en dit bedrijf.
Vind het toch nog steeds spannend om op deze manier een auto te kopen.
Wat is uw advies in deze anno 2022?
Heb ff de reviews bekeken en het grotendeel is toch wel positief gestemd.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U overweegt de aanschaf van een auto bij Autohero en u vraagt wat de ervaringen zijn. Vanuit de praktijk vernemen wij geen negatieve ervaringen. Die zullen er misschien wel zijn maar kennelijk niet zodanig dat ze ons ook daadwerkelijk bereiken.

Autohero

Autohero valt feitelijk onder de Duitse Auto 1-Group en is een nieuwe en moderne weg van autoverkoop ingeslagen en richt zich voornamelijk op de particuliere markt. De Duitse roots zijn wel duidelijk zichtbaar in het aanbod. Dat betreft toch vooral (Duitse) import waar men ook wel in de advertentie de onderhoudshistorie van prijsgeeft. Dat is dus bij importauto's van groot belang om min of meer zekerheid te hebben over de afgelezen tellerstand. Gesjoemel met tellers is in importland niet vreemd, en Autohero probeert zich duidelijk te onderscheiden van de dubieuze handel.

Tellerstand

Dat neemt niet weg dat de RDW tóch geen oordeel geeft of de tellerstand logisch of onlogisch is. Dat geldt feitelijk voor elke importauto, óók die van Autohero. Het is wel een stempel die de auto met zich mee draagt en later bij inruil ook tegen u gebruikt kan worden. Ik benadruk dat dit een meer algemene opmerking is en slaat dus niet specifiek op Autohero. Ook jonge dealer occasions van buitenlandse komaf hebben volgens de RDW een tellerstand waar men geen oordeel over kan geven.

Autoverkoop

Zoals gezegd is dit een redelijke nieuwe vorm van autoverkoop. Daarom lijkt het mij verstandig om zorgvuldig de verkoop- en garantievoorwaarden te bestuderen. Het is een vrij afstandelijke manier van autoverkoop, waar de prijs ongetwijfeld wat scherper is en de voorwaarden voldoende een veilige 'stok achter de deur' biedt. Dat is duidelijk anders dan wanneer je een auto koopt bij de plaatselijke dealer, waar je feitelijk ook een relatie mee opbouwt en waar je voor garantie ook weer aanklopt. Dat verloopt bij Autohero duidelijk anders, vindt alle garantie nazorg dus elders plaats en is misschien alles bij elkaar iets avontuurlijker dan bij de vertrouwde dealer op de hoek. Maar een reden tot een negatief aankoopadvies heb ik zeker niet. Het is iets waar je bewust voor kiest óf juist toch maar niet.