Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Defecte nokkenasversteller

Vraag gesteld door B. Bank op 9 mei 2022

Afgelopen week is mijn auto kapot gegaan het bleek te gaan om de nokkenasversteller.
Nu blijkt dat dat een veel voorkomend probleem bij dit type is. Valt dit dan niet onder de fabrieksgarantie, het is namelijk een nogal dure reparatie?

Merk: volkswagen
Type: polo 1.0 TSI
Bouwjaar: 2018
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 95

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


Uw VW Polo is van 2018 en blijkt nu een defecte nokkenasversteller. U vraagt of dat niet onder de fabrieksgarantie zou moeten vallen.

Levensduur

Dit betreft inderdaad een prijzige ingreep maar wat mij betreft een buitensporig vroeg defect. Terecht dat u opmerkt dat dit toch eigenlijk nog onder de garantie zou moeten vallen. Of in ieder geval in aanmerking zou moeten komen voor kosteloos herstel. De levensduur van dit onderdeel is feitelijk non-conform en zou u óók buiten de formele fabrieksgarantie daar een bepaalde levensduur van mogen verwachten.

Klachten na aankoop

Ik wijs u daarom op ons Stappenplan klachten na aankoop. Wanneer de dealer weigert met een coulant voorstel te komen zou u kunnen overwegen de meer formele weg te bewandelen, door bijvoorbeeld een ingebrekestelling aan hem te richten. Dat vindt u allemaal op de betreffende pagina, ook voorbeeldbrieven die u gemakkelijk naar eigen behoefte kunt aanpassen.