Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto in Spanje registreren

Vraag gesteld door op 10 mei 2022

Ik wil een auto kopen bij anwb En ik wil hem meenemen naar Alicante  Spanje ik heb daar vakantiehuis en ik wil achterlaten wat voor papieren moet ik doen en wat voor advies kan jullie geven

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U vraagt wat u allemaal moet doen om een Nederlandse auto in Spanje te registreren.

Export

U moet uw auto dan bij de RDW aanmelden voor export. Dat kan nog voor vertrek maar dat valt in Spanje ook te regelen. Ik verwijs u naar de pagina van de RDW waar u alle info vindt en hoe te handelen.

Importeren

Voor het weer importeren van de auto in Spanje kunt u het beste gebruik maken van een lokaal bedrijf dat gespecialiseerd is in dit soort zaken. Elk land heeft zo zijn eigen bureaucratische route en regeltjes en buiten onze landsgrenzen is invoer geen onderwerp waar de ANWB advies of informatie over verstrekt.

Ik kan uiteraard altijd met u meedenken en er zijn wel tal van websites met Nederlandse informatie over emigratie naar Spanje met de auto ook als bekend onderwerp. Ik kom ook een bedrijf tegen dat zich heeft gespecialiseerd in deze materie met name voor Nederlanders. Daar wordt toch wel vaak gebruik van gemaakt omdat het wiel zelf uitvinden vaak een tijdrovende en frustrerende onderneming kan zijn.