Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Optie Night Vision wel of niet aanvinken?

Vraag gesteld door R. Mester op 24 april 2022

in de avond of nacht rijd ik niet zoveel
kan dit als optie in mijn nieuwe auto laten zetten
1000 euro wel of niet doen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


U kunt Night Vision in uw nieuwe auto laten zetten. U geeft aan dat u niet veel rijdt in de avond en nacht en twijfelt of u Night Vision in uw auto moet laten zetten voor een prijs van 1000 euro.

Nachtzichtsysteem

U twijfelt over de aanschaf van de fabrieksoptie Night Vision. Niet te verwarren met de gelijknamige autolampen van een bekend merk, in dit geval staat de naam voor een nachtzichtsysteem. Een infraroodcamera filmt de weg voor de auto, het beeld wordt voor de bestuurder weergegeven op het instrumentenpaneel oftewel scherm. Daarop kan je gevaarlijke situaties in het donker beter/ eerder zien. Op smalle donkere weggetjes buitenaf komt het hulpmiddel nog het meest van pas. 

1000 euro

Of de optie zijn investering waard is kan ik niet zeggen, dat is heel persoonlijk. Voor de één wellicht weggegooid geld, de ander wil nooit meer zonder. Mijn advies is om het systeem zelf uit te proberen in een demonstratie-auto van de dealer waar het op zit. Dan weet u wat u kunt verwachten en bepalen of het voor u persoonlijk de meerprijs waard is.