Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kofferbak gaat soms niet open met centrale deurvergrendeling

Vraag gesteld door A. Azarfane op 28 april 2022

Kofferbak gaat soms wel en soms niet open met centrale deurvergrendeling , heeft ook geen mogelijkheid op met sleutel te openen.
Wat is de oplossing en eventueel kostenraming?

Merk: Volkswagen golf variant kenteken Xl597V
Type: 1.4 tsi 90kw
Bouwjaar: 2010
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 122

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Van uw Volkswagen weigert soms het kofferklepslot te open en u vraagt wat de oorzaak kan zijn.

Diagnose stellen

Voordat met zekerheid gesteld kan worden wat de oorzaak is moet er aan de auto gemeten of moeten er een aantal controles worden uitgevoerd.
* Het is mogelijk dat de motor van de achterklep versleten is waardoor deze vaak wel werkt maar soms door te korte koolborstels weigert. In dat geval zou de het motortje van het slot vervangen moeten worden.
* Een andere mogelijkheid is een defect aan de regeleenheid van de centrale vergrendeling waardoor deze soms geen signaal stuurt naar de motor.
* Het meest waarschijnlijke echter is een draadbreuk tussen deze regeleenheid en de motor en dan denk ik aan de bedrading ter hoogte van het kofferklepscharnier. U begrijpt dat elke keer wanneer de klep opent of sluit de bedrading hier tordeert. Het slimste is om de bedrading hier goed te controleren op een breuk of de bedrading doormeten om een eventuele weerstand te constateren.

Kosten

Zodoende is het niet mogelijk om een kostenraming te maken, dit is geheel afhankelijk van de gestelde diagnose. Natuurlijk is het altijd slim om een prijsopgave te vragen voordat opdracht wordt gegeven voor reparatie. Zodra u een diagnose heeft kan ik u ook helpen bij een grove inschatting van te verwachten kosten.