Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kilometerprijs EV v/s benzine

Vraag gesteld door P. Schallenberg op 26 april 2022

Ik sta voor de keuze nu voor 44000 euro een elektrische auto te kopen, of hetzelfde model op benzine voor dezelfde prijs
Wat gaat dat qua km kosten op 8 jaar schelen?
En optioneel kan ik een 2e hands benzine uitvoering kopen voor 20000 euro
Gaat dat op 8 jaar nog schelen met een nieuwe elektrische?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U overweegt de aanschaf van een EV óf toch een benzine variant. Gebruikt is ook een optie en u vraagt welke de gunstigste kilometerprijs laat zien.

Autokosten

Ik kan op basis van de door u verstrekte info daar niet zomaar een antwoord op geven. Merk en type auto speelt daarin een belangrijke rol. Daarvoor verwijs ik u naar ons Autokosten programma waar u de gewenste auto kunt selecteren, zowel de EV als de benzine variant. Op basis van de aanschafprijs, jaarkilometrage en geplande gebruiksduur gaat het programma over die periode een kilometerprijs berekening doen. Met uiteraard een zo goed mogelijke blik in de toekomst, ook op het gebied van afschrijving en onderhoudskosten. Die zijn misschien voor de komende 8 jaar moeilijk te voorspellen maar we proberen daar zo goed mogelijk op te anticiperen.

U kunt óók deze berekening maken van een gebruikte kandidaat, uiteraard ook op basis van de aanschafprijs maar ook de tellerstand bij aanschaf. Er zijn dus tal van criteria die onderaan de streep bepalend zijn voor de kilometerprijs. Vandaar dit Autokostenprogramma om zo een verantwoorde keuze te kunnen maken.