Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe kan ik de historie van een geïmporteerde auto achterhalen?

Vraag gesteld door op 6 april 2022

Ik heb een 2e hands auto gekocht en wil graag de auto historie daarvan opvragen. Ik vermoed dat de auto uit Italië is geïmporteerd. De verkoper kon dit niet vertellen

Merk: Mazda
Type: 2
Bouwjaar: 2018
Brandstof: Benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


U heeft een auto gekocht die via grijze import in Nederland is gekomen. De verkoper kan geen informatie geven over de historie van de auto. Zelfs het land van herkomst is onbekend.

Aankoopkeuring

De geschiedenis achterhalen van een auto die via grijze import in Nederland is aangekomen is nog veel lastiger dan bij een origineel Nederlandse. Bij twijfel zou ik u altijd aanraden om een aankoopkeuring te laten uitvoeren bij Dekra of Mijn Autocoach.

Onderhoudsboekje

Ik begrijp dat er geen onderhoudsboekje bij de auto wordt geleverd. Dat is toch min of meer de toegang tot het verleden. Het boekje laat niet inhoudelijk zien wat de onderhoudshistorie is maar wel welke dealer daarvoor verantwoordelijk was en de kilometerstanden ten tijde van de beurt. 

Chassisnummer

Zonder deze info houdt het dan al snel op. Op internet wordt wel aangeboden om tegen betaling via het chassisnummer het e.e.a te checken. Misschien lukt het op deze wijze een beeld te krijgen van de kilometerhistorie en eventueel schade verleden. Wij hebben géén ervaring of dat echt iets oplevert maar misschien is het de poging waard. Zie de pagina Chassischeck.