Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Doorgeknaagde koelwaterslang

Vraag gesteld door H. Jansen op 10 april 2022

Sinds 1 maand een andere auto. Nu al 2 keer slang van koelvloeistof doorgeknaagd. Bij de vorige auto nooit last gehad. Wat te doen ter bestrijding?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


Van uw auto staat is tot twee keer toe de koelwaterslang doorgeknaagd. U vraagt hoe uw auto te beschermen.

Steenmarter

De boosdoener is zo goed als zeker de steenmarter. Steenmarters worden vaak aangetrokken door bepaalde materialen verwerkt in isolatiemateriaal of kabelbomen. Ook in andere kunststoffen of zelfs rem-, brandstof- en koelwaterslangen wil een steenmarter nog weleens z'n tanden zetten. De aangerichte schade wat veiligheid en kosten betreft kunnen grote gevolgen hebben en is het slim om in een marter gewilde leefomgeving de auto preventief te beschermen.

Oplossingen

Simpele huismiddeltjes als wc geurblokjes of geimpregneerde doeken met een sterk geurende vloeistof werken niet gegarandeerd of slechts even. Er zijn ook spuitbussen verkrijgbaar maar de duurzame en best werkende oplossingen zijn in de regel elektronische kastjes die lichte elektrische schokjes afgeven met een hoog frequent geluid. Zie deze gespecialiseerde aanbieder. Het installeren is in de regel simpel zelf te doen óf desnoods door uw garage.