Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Benzinelucht in de auto.

Vraag gesteld door J. Hermes op 10 april 2022

Als ik getankt heb en de auto weg zet en er weer inkom, ruik ik benzine in de auto, dit blijft tot ik ongeveer 80 km heb gereden dus als er wat uit is, ik tank al niet vol tot hij afslaat, als ik rij ruik ik niets, en nadat er wat uit de tank is helemaal niets meer ook al heeft hij stil gestaan.
Er is geen lek te zien, er is geen benzine op de vloer.
In de garage konden ze niets vinden en de volgende stap is de tank moet eruit zeggen ze daar.
Ik kan me niet voorstellen dat het veel kan zijn ik denk aan ontluchting die dicht zit?
expansievat voor de tank?
filter ergens van?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Uw VW Tiguan ruikt naar benzine nadat u kort daarvoor heeft getankt.

Misschien dat er iets mis is met het actieve-koolstoffilter. Deze hoort bij het brandstofverdampingsregelsysteem en is ergens in de motorruimte gehuisvest. Dit filter moet de vrijgekomen benzinedampen opvangen die vrijkomen naarmate de tankinhoud slinkt. Uiteindelijk is dit ter bescherming van het milieu. Bij een niet goed werkend filter kunnen die dampen toch vrijkomen en via het ventilatiesysteem in het interieur terechtkomen. Al rijdend gaat deze damp mee met de rijwind en merkt u het niet meer op.

Ik wil aanvullend nader onderzoek toch nogmaals nadrukkelijk aanbevelen. Deze dampen zijn ook niet bevorderlijk voor de gezondheid. Misschien dat u bij een volgend garagebezoek het koolstoffilter kunt opperen als mogelijke oorzaak.