Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlengde garantie goede investering?

Vraag gesteld door op 14 februari 2022

Ik ga een Renault Captur kopen, km stand 11600, bouwjaar 2019, koopprijs €25.000. Ik heb al besloten voor de Bovag 6 maanden garantie. Voor €400 kan ik die garantie met 1,5 jaar verlengen. Is dat verstandig/nuttig gezien leeftijd/km stand/ aankoopprijs?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


U vraagt of het verlengen van 6 maanden Bovag garantie een zinvolle investering is bij een jonge Renault Captur met weinig kilometers.

Een gebrek

Wanneer na het verstrijken van de garantietermijn een auto binnen een bepaalde leeftijd een gebrek laat zien kunt u altijd nog iets ondernemen richting de leverancier. Een buitensporig gebrek valt dan onder het non conformiteitsbeginsel en kunt u desnoods met tussenkomst van een Geschillencommissie uiteindelijk op een financieel gerechtvaardigde regeling komen.

Verlengde garantie

Met de verlengde garantie koopt u feitelijk iets wat deels al binnen het consumentenrecht valt. Het voordeel is echter wel dat u binnen die twee jaar geen zorgen heeft bij een eventueel gebrek. De discussie en het getouwtrek die wel eens gepaard gaan bij een beroep op non-conformiteit koopt u dus af.