Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Portierslot werkt niet

Vraag gesteld door N. Schreven op 1 maart 2022

Mijn deur aan de bestuurderskant gaat soms niet meer open. Niet van binnen, maar ook niet van buiten. Dit gebeurt op zowel korte als lange stukken rijden. Wanneer ik uit mijn auto wil stappen moet ik er door de rechter deur uit, deze gaat wel altijd open.
Ook gaat mijn raam niet meer open, ik weet niet of dit met elkaar te maken kan hebben.

Merk: Volkswagen
Type: Polo (3deurs)
Bouwjaar: 2000
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Van uw Polo weigert het slot van de bestuurdersdeur regelmatig en u vraagt wat de oorzaak is.

Bij uw auto loopt de bedrading van de corrosie naar de bewegende deur door een rubberen pijpje vlak bij de scharnieren. Dit is gelijk het meest zwakke punt van de elektrische delen in de portieren; door het veelvuldig openen en sluiten van de portieren buigt elke keer de bedrading. Hierdoor is de kans op een interne breuk groot, dit is dan ook meest waarschijnlijke oorzaak van deze problemen.

Zelf doen

Wat u zelf kan doen is, wanneer een van de portieren open is, de rubberen doorvoer een beetje heen en weer bewegen. Wanneer hierna de sloten niet werken of de ramen weer wel dan weet u dat het probleem hierdoor veroorzaakt wordt.

Garage

U bent aangewezen op de garage voor definitieve reparatie. Waarschijnlijk moet de draadboom in het portier vervangen worden maar de problemen kunnen natuurlijk ook een heel andere oorzaak hebben zoals een defect in de aanstuurmodule van de centrale vergrendeling.