Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maximale kogeldruk Opel Mokka benzine en elektrisch

Vraag gesteld door A. Nieuwbeerta op 12 februari 2022

Wat is de kogeldruk van deze versies, het gaat om 2 elektrische fietsen op de trekhaak

Merk: Opel
Type: Mokka
Bouwjaar: 2021
Brandstof: E
Motorvermogen: Benzine en elektrische

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U vraagt naar de maximaal toelaatbare kogeldruk van de Opel Mokka i.v.m. het vervoeren van twee e-bikes.

Kogeldruk

De Opel Mokka op fossiele brandstof mag een maximale kogeldruk hebben van 55 kg. De elektrische versie mag formeel niks trekken en is er daarom geen opgave van de maximale kogeldruk van de fabrikant. Maar 55 kg voor de brandstof versie van de Mokka is per definitie niet toereikend voor 2 e-bikes en een drager. Ik wil overigens benadrukken dat de trekhaak zeker meer gewicht kan hebben maar de opgegeven kogeldruk, die feitelijk afkomstig is van de autofabrikant, mag wettelijk niet overschreden worden.

Speciale trekhaak

Opvallend is echter dat er wel een speciale trekhaak beschikbaar is voor de Opel Mokka-e versie die zoals eerder gemeld niet gebruikt mag worden om iets te trekken, maar uitsluitend voor bijvoorbeeld het dragen van fietsen. Deze leverancier geeft aan dat deze haak 75 kg mag dragen.

Conclusie

Dus de gewone brandstof versie is niet geschikt voor twee e-bikes te dragen op de kogel maar de EV versie dus wel, met die speciale haak.

 

Reacties

R. Bodmer

Auteur - 31 juli 2023

Officieel geeft Opel Nederland geen toestemming om een trekhaak voor fietsendrager te plaatsen voor een Mokka e van 2022!! Er is nog geen homologatie afgegeven voor dit type voertuig. Garantie vervalt als accu wordt geraakt bij een aanrijding van achteren en het accupakket wordt geraakt!!! Heb een schriftelijk bevestigd gekregen van Opel Nederland. Dealers als Trekhaakspecialist en anderen zijn hiervan niet op de hoogte.