Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is het slim om een camper met diesel te kopen?

Vraag gesteld door op 16 februari 2022

Er zijn bijna alleen maar dieselcampertjes te koop en ze zijn best duur. Is het slim om een VW Transporter 2.5 TDI te kopen met een gereviseerde motor en versnellingsbak, 350000 op de teller waarvan de motor en versnellingsbak nu 30000 heeft gelopen. Daarnaast raakt diesel steeds meer uit de gratie, en kun je steeds minder steden in met een model ouder dan euro 4 emissie, echter er zijn bijna alleen maar diesels te koop. De waarde van de camper die wij hebben gezien is op taxatierapport 27500, maar blijft ie bij goed onderhoud zoveel waard gezien de steeds strengere milieu-eisen.
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U heeft een camper gezien en vraagt of het een goed koop zal zijn.

Milieuklasse

Campers zijn vrijwel altijd voorzien van een dieselmotor. Dat is prima voor het gebruik van de voertuigen. Waar u wel rekening mee moet houden is de milieuklasse waarin de auto valt. Dit kan er voor zorgen dat er bepaalde stedelijke gebieden een beperking geldt. Dit kunt u vinden op het kentekenbewijs en via onze site de beperkingen die gelden in de verschillende landen en steden: ANWB milieuzones.

Populair

Campers zijn op het moment ontzettend populair en de populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Wat natuurlijk goed is voor de waarde van de auto. 

Onderhoud

Vergist u zich niet wat betreft de motor- en versnellingsbakrevisie. Dat deze slechts 30.000km geleden flink onder handen zijn genomen zegt natuurlijk niets over de rest van de auto. Zo zijn de remmen, de stuurinrichting en het onderstel en de carrosserie wel degelijk 350.000 km oud. Het is dus helemaal niet gek als de auto flink wat onderhoud vraagt maar dat is vrijwel niet te voorkomen met een auto van een flinke leeftijd. Om hier een goed inzicht in te krijgen kunt u de camper voor aanschaf laten keuren bij bijvoorbeeld: Dekra camperkeuring.