Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto importeren vanuit Canada

Vraag gesteld door op 11 februari 2022

Ik wil graag een auto invoeren in nederland. Dit is wat de verkoper zegt: Bmw 335xi wordt verkocht met Canadese papieren, het voertuig is accijns betaald, maar de auto heeft geen TÜV.

Is het mogelijk om de auto zonder tuv naar Nederland te halen met een autoambulance? En in Nederland verder alles rond te krijgen met apk?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U overweegt een auto te importeren die Canadese papieren heeft.

De ANWB beschikt niet over advies hoe een auto te importeren vanuit Canada. De auto is niet eerder in Europa van een kenteken voorzien en het zal niet eenvoudig zijn deze van een Nederlands kenteken te voorzien.

Het import proces is geen activiteit waar de ANWB zich mee bezig houdt, en kan soms zó ingewikkeld en bewerkelijk zijn, dat het beter is een professioneel bedrijf in te schakelen zoals vdsautoimport. Voor een relatief niet al te fors bedrag kan men u assisteren bij de belastingen, de vrijstelling, het eur.1 certificaat en uiteindelijk de keuring bij RDW.

Uiteindelijk zijn dit voor dergelijke bedrijven hun dagelijkse werkzaamheden, en heeft men ervaring op dit gebied, ook wanneer bepaalde procedures inmiddels weer veranderd zijn.