Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sneeuwkettingen geschikt voor Renault Talisman

Vraag gesteld door op 26 januari 2022

Welke sneeuwketting zijn geschikt voor de Renault Talisman met velgmaat 18" bande 245/45. Op internet wordt gewaarschuwd voor weinig ruimte in de wielkast en kans op schade aan sensoren. Op de ANWB site wordt aanbevolen PEWAG SERVO SPORT RSS 76. Een passende loopvlakketting is niet te vinden op de site. Op fora wordt de Maggi Trak 215 aanbevolen. Graag advies of de Pewag veilig gebruikt kan worden.

Merk: Renault
Type: Talisman
Bouwjaar: 2016

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


Voor de genoemde bandenmaat heeft u sneeuwkettingen nodig.

Raadplegen

Formeel meldt de Pewag Sneeuwketingen configurator''Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje van uw autofabrikant hier op na te zien''. De handleiding van uw auto meldt: ''Wielen van 18” of meer zijn niet geschikt voor sneeuwkettingen. Als u specifieke uitrustingen wenst te gebruiken, raadpleeg dan een merkdealer".

Pewag en Maggi

Als loopvlakketting adviseert Pewag de servostar RSC 870, die inderdaad geen ruimte nodig heeft in de wielkasten. Echter ook dan wordt aangegeven de gegevens van de autofabrikant te raadplegen. De genoemde Maggi is ook een loopvlakketting en speelt u wat mij betreft wel op safe wanneer u voor een dergelijke ketting kiest en niet de traditionele ketting. Overleg voor de zekerheid tóch met de dealer waar de handleiding van uw auto ook naar verwijst.