Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade laten herstellen bij inruil?

Vraag gesteld door B. Bouman op 10 februari 2022

Ik ga een proefrit maken en nieuwe Honda bestellen. Ik wil mijn oude auto inruilen ( Toyota Yaris uit 2019 ca 22.000 km; bij checken op uw en andere websites zo'n 17.000 euro inruilwaarde ). Helaas heb ik paar weken geleden lakschade opgelopen waarschijnlijk door uitparkeren van een onbekende(helaas geen briefje achter mijn voorruit..). Zit achter de wielkast passagierszijde. ivm no-claimkorting bij mijn verzekeraar wil ik het niet declareren. Schade volgens Toyota ca 800 Euro (spuitwerk)
Vraag: loont het de moeite om te laten repareren alvorens hem aan de bieden bij inruil? Ben bang dat de dealer veel minder gaat bieden !

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


Uw Toyota Yaris heeft een lak beschadiging en u vraagt of het verstandig is op eigen kosten te laten herstellen bij inruil.

Ik schat in dat inruil mét de betreffende schade toch de beste keuze is. De Honda dealer ruilt een courante auto in en het begrootte spuitwerk van 800 euro netto kost voor deze dealer een stuk minder. Dus verwacht ik eerlijk gezegd niet dat de inruilwaarde volgens onze koerslijst met 800 euro minder aangepast gaat worden. Misschien de helft van dit bedrag en zal inruilen met deze schade naar omstandigheden onderaan de streep toch het beste zijn voor uw portemonnee.