Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kia Picanto ploft

Vraag gesteld door J. Struys op 24 januari 2022

Als de motor warm is en ik af rem en daarna weer optrek dan remt ie af en ploft de motor, daarna trekt de motor weer gewoon door. Kan dat aan de gerobotiseerde versnellingsbak liggen?.De garage heeft alles uitgelezen maar kunnen niks vinden, ze zeggen alles goed!,maar weet u misschien wat de oorzaak kan zijn.

Merk: Kia
Type: picanto Dynamic plus AMT
Bouwjaar: 2021
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 49kw

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Uw auto houdt in en ploft en u vraagt wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn.

Vergelijken

Wat u omschrijft is geen bekend fenomeen en helaas kan ik het ook niet eenvoudig verklaren. Het lijkt er op dat er een moment ontstaat waarbij het mengsel te arm is. Dit veroorzaakt over het algemeen ploffen in de uitlaat. Mijn advies is om met een gelijkwaardige auto, ook met eenzelfde transmissie, te gaan rijden en te vergelijken of deze auto hetzelfde verschijnsel tentoonspreidt. 

Verkoper

De verkoper kan zeker meer zijn best doen dan de auto alleen uitlezen. Wanneer er geen fouten zijn opgeslagen wil dat niet zeggen dat alles goed is, eventuele fouten zijn alleen niet herkend door de motorregelmodule. Ik zou u adviseren de klachten te demonstreren aan de garage, wellicht is er een andere rijstijl geadviseerd die deze klachten niet veroorzaakt. Indien dit niet helpt zou ik u zeker aanraden om de verkoper schriftelijk op de hoogte te brengen van de problemen die u ervaart. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze pagina over klachten na aankoop.