Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak VW Tiguan 1.5 TSI

Vraag gesteld door G. van Dorp op 29 december 2021

Ik heb een tiguan 2021(150 pk TSI 1.5 dsg ). Ik las (op de site van een trekhaak leverancier) recentelijk dat de motor van deze auto bij het trekken van een caravan onder bepaalde omstandigheden oververhit kan raken. Is dit een zwak punt van deze motor en wat kan ik doen om dit te vermijden tijdens het rijden met een caravan?

Merk: VW
Type: Tiguan
Bouwjaar: 2021
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 150

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U leest bij een trekhaakleverancier dat de 1.5 TSI motor bij montage van een trekhaak en aangekoppelde aanhanger oververhit zou kunnen raken.

In combinatie met de DSG automaat was daar inderdaad sprake van en werd het ook afgeraden een trekhaak te laten monteren. VW bood destijds al snel aan een modificatie toe te passen, om zo wel groen licht te geven voor het trekken van een aanhanger of caravan.

Als het goed is laat uw kenteken zien dat uw auto een geremde aanhangwagenmassa mag trekken van maximaal 1800 kg. Het bovenstaande verhaal speelde zich gelukkig een paar jaar geleden af en verwacht ik dat dit voor uw generatie definitief productiematig is opgelost. Mogelijk door af-fabriek een extra elektrisch waterpompje te plaatsen. Maar uw dealer moet dat natuurlijk wel kunnen beamen. Dus in wat de trekhaakfabrikant meldt zit zeker een kern van waarheid maar verwacht ik dat dit voor uw 2021 Tiguan inmiddels door de tijd is ingehaald.