Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing in versnellingsbak van de Ford

Vraag gesteld door op 16 januari 2022

Wat houdt het in als de auto melding aangeeft transmissie beperkt?  Na opnieuw starten is de melding weg en merk je verder niks met rijden.

Merk: Ford
Type: Galaxy
Bouwjaar: 2014
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: 163
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af wat het betekent wanneer er op het dashboard van uw Galaxy de melding verschijnt ‘transmissie beperkt’.

De transmissie van uw Ford is een elektronisch geregelde automatische versnellingsbak, Ford noemt deze Powershift. Wanneer de eerdergenoemde melding verschijnt betekent dit dat er door de regeleenheid van de automatische versnellingsbak een fout geconstateerd is.

Dit type versnellingsbak is zeker niet vrij van storingen maar welke fout er is opgeslagen kan alleen een dealer of een specialist u vertellen. Nadat de fout is uitgelezen dient er een diagnose gesteld te worden en in overleg met u kan een reparatie worden uitgevoerd. De fout kan van zeer kleine aard zijn zoals een remlichtschakelaar die geen signaal geeft, maar het kan ook ingrijpender zijn zoals een druksensor die een te lage druk signaleert. Alleen na uitlezen is duidelijk wat er met de term ‘transmissie beperkt’ bedoeld is.