Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppelingspedaal blijft soms hangen

Vraag gesteld door I. Boehlé op 28 december 2021

Ik ben in het bezit van genoemd type. Ik merk dat af en toe de koppeling blijft hangen waardoor het schakelen niet lukt. Ik moet dan met mijn voet de koppelingspedaal naar boven trekken. Ik merk dat het vaak gebeurd als de auto goed warm is. Enig idee wat het zou kunnen zijn? Alvast bedankt

Merk: Peugeot
Type: 207 cc
Bouwjaar: 2007
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 156
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Bij uw Peugeot blijft het koppelingspedaal soms hangen en u vraagt zich af wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn. 

Het lijkt er op dat er soms lucht zit in de koppeling, dit kan diverse oorzaken hebben.

Zelf doen

Nu bestaat de koppeling uit verschillende onderdelen zoals de (hydraulische)bediening. Als eerste kunt u zelf het niveau van de remvloeistof controleren. De hydraulisch bediende koppeling haalt hier zijn vloeistof vandaan en wanneer dit laag staat zou het kunnen dat er onder bepaalde omstandigheden niet voldoende vloeistof voorradig is. Dan kunt u volstaan met eenvoudig bijvullen met de juiste vloeistof.

Garage

Indien er genoeg vloeistof aanwezig is bent u aangewezen op de garage voor een diagnose en reparatie. U zou kunnen proberen om de vloeistof van de hydraulisch koppeling volledig te laten verversen, wellicht brengt dit uitkomst. Indien dit niet helpt is er een andere oorzaak van het blijven hangen van het koppelingspedaal. Ik vermoed dat er dan een van de koppelingscilinders defect is. Uw auto heeft er twee; eentje ter hoogte van het pedaal en eentje op de versnellingsbak. De garage zal moeten vaststellen welke in dit geval de boosdoener is.