Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geschikte auto voor drie kinderzitje

Vraag gesteld door op 6 januari 2022

Beste expert, wij rijden een benzine Ford focus station ecoboost uit 2012 met 155000 op de teller. Er komt veel groot onderhoud aan. We hebben nu een vrij krappe achterbank (qua breedte maar ook qua beenruimte) met daarop 2 bases voor autostoeltjes. En eigenlijk moet daartussen nog een zitverhoger voor een 4 jarige. Vanwege een i-spin stoeltje past dat niet. Welke auto is geschikt voor 3 kinderstoeltjes op de achterbank? Uiteraard moet ook de duowagen achterin passen met wat bagage. We rijden ongeveer 140.000 km per jaar. Het moet een 2e hands auto zijn ivm niet al te groot budget. Onze inruilwaarde is rond de 5000 euro. We kunnen 5 a 7000 bijleggen. Welke auto zou u aanbevelen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt welke auto's er geschikt zijn voor het huisvesten van drie kinderen in autostoeltjes op de achterbank.
 
Grote auto's lijken veel ruimte te bieden maar je ziet desondanks dat je niet op alle zitplaatsen kinderzitjes achterin kunt plaatsen. En drie naast elkaar, dat lukt vrijwel nooit en als het al lukt, sluiten de portieren vervolgens moeilijk. Bij sommige automerken en modellen is volgens het instructieboekje van de auto het zelfs niet toegestaan om drie zitjes naast elkaar te plaatsen.

Onze Duitse zusterclub ADAC is gaan passen en meten en toont een bruikbare lijst van auto's die geschikt zijn voor het huisvesten van drie kinderzitjes. Ik moet bekennen dat de spoeling dun is en het vaak ook een kwestie is van in de praktijk passen en meten. De afmetingen van zitjes kunnen best nogal wisselend zijn maar de ADAC heeft een zeer bruikbare lijst Autos mit Platz für 3 Kindersitze nebeneinander | ADAC waarmee u mogelijk mee verder kunt om binnen uw budget zo gericht de gebruikte markt te verkennen.