Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Corsa en storing P228C

Vraag gesteld door op 27 december 2021

Mijn auto heeft al een tijd last van ‘hikken’ en hierdoor raakt mijn auto zelfs in de noodloop bij hoge toerentallen. De brandstofdrukregelaar, bobines en brandstofdruksensor, zijn reeds al vervangen. Maar al deze reparaties, hebben niks veranderd aan het probleem. Graag zou ik dus, dat er door eventueel een ‘expert’ naar gekeken wordt. En mij eventueel advies kan geven, waardoor dit euvel opgelost kan worden. Het probleem doet zich voor in alle versnellingen tussen de 3000/4000rpm. Het zorgt er eveneens voor, dat de auto duurder loopt, waardoor het ook niet goed voor het milieu zal zijn.

Merk: Opel
Type: Corsa
Bouwjaar: 2015
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 90

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw Corsa houdt in en geeft foutcode P228C en u wilt graag weten wat nu de oorzaak zou kunnen zijn.

Uw Opel houdt in en heeft als foutcode P228C opgeslagen. Deze foutcode geeft aan dat de motorregeleenheid een probleem constateert met de brandstofdruk. Nu er al diverse reparaties uitgevoerd zijn is het natuurlijk wel prettig om een goede diagnose te laten stellen voordat er weer kosten gemaakt worden die wellicht niet zorgen voor de oplossing. 

Het stellen van een diagnose kost vaak tijd en kennis, vaak wordt er daarom gekozen voor een snelle reparatie waar goede ervaringen mee zijn. Helaas heeft dit tot nu toe niet geleid tot verhelpen van het probleem. Nu kan deze storing worden veroorzaakt door een probleem in de voeding van de sensor, toch iets met de brandstofdruk of misschien wel een fout in de regeleenheid zelf. 

Om een zekere diagnose te stellen moeten diverse metingen en controles aan de auto worden verricht. Voor een goede diagnose zou u gebruik kunnen maken van de dealer of van een diagnosespecialist als: Büchli - dé brandstofsysteemspecialist van Nederland.