Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autoalarm gaat spontaan af

Vraag gesteld door W. van Zalen op 7 januari 2022

Het alarm gaat spontaan af op de oprit. Gisteren 2x . Hebben meer klachten hierover. Baterijen sleutel vervangen . Accu auto niet. Start prima. Graag  jullie advies

Merk: Bmw f31
Bouwjaar: 2013
Brandstof: Diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Het alarm van uw auto gaat spontaan af en u vraagt zich af wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn.

Waarschijnlijk registreert uw alarm een activiteit die samen kan hangen met poging tot diefstal.

Zelf doen

Een autoalarm bewaakt de auto altijd op meerdere mogelijkheden. Zo is een detectie van de accuspanning aanwezig maar ook van het openen van de portieren, een hellingshoekdetectie en een bewegingsbeveiliging in het interieur. Wat u kunt doen is handmatig de hellingshoekdetectie en interieurbeveiliging uitschakelen (dit is vrijwel altijd mogelijk zodat de auto wel met ingeschakeld alarm op een nachttrein vervoerd kan worden bijvoorbeeld). In de handleiding staat beschreven hoe u deze beveiliging tijdelijk uitschakelt. Dit is bij een origineel alarm anders dan eentje die later is gemonteerd.

Indien het alarm dan niet meer onterecht af gaat weet u waar de storing gezocht moet worden. Uiteindelijk is het dan aan de garage om het probleem definitief te verhelpen.

Garage

Wanneer u de oorzaak niet kunt achterhalen kunt u natuurlijk altijd de garage vragen om het alarm uit te lezen. Waarschijnlijk is er opgeslagen welke sensor er een poging tot inbraak gedetecteerd heeft. Dit zou bijvoorbeeld ook een lekstroom kunnen zijn waardoor de accuspanning daalt en het alarm dit herkent als reden tot alarm.