Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Audi met hoog olieverbruik

Vraag gesteld door op 13 januari 2022

Ik ben van plan om een Audi A4 1.8 TFSI uit 2016 aan te schaffen. Verbruikt deze nou daadwerkelijk olie? Ik krijg nergens specifiek het goede antwoord.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt of de Audi A4 van 2016 met de genoemde motor ook bekend staat voor zijn hoge olieverbruik.

De 1.8 en 2.0 L T(F)SI motoren van Audi en de aanverwante merken die deze motoren toepassen hebben inderdaad de reputatie een hoog olieverbruik te hebben. En wel zodanig hoog dat een kostbare technische ingreep vervolgens onvermijdelijk is. Maar dat betreft gelukkig voor u de productiejaren 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012. Deze Audi zit wat bouwjaar betreft ruimschoots aan de goede kant van de streep.
U kan de motorcode, voor u overgaat tot aanschaf, vergelijken met de codes die deze TSI Specialist op zijn site weergeeft.
Dat neemt niet weg dat u als berijder altijd zelf verantwoordelijk bent voor het olieniveau en dat u dat met enige regelmaat peilt en desnoods bijvult. Zo krijgt u wel een indruk wat het olieverbruik is. Audi hanteert een norm van maximaal 1 liter op 2500 km. De generatie van de ''slechte'' jaren gingen daar moeiteloos ruimschoots overheen. Maar inmiddels lijken modificaties dit inmiddels toch echt te hebben opgelost.