Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Véél geluid Mercedes C350e afkomstig van de banden?

Vraag gesteld door A. Yüksel op 23 december 2021

Ik gebruik een mercedes c350e, het geluidscomfort is niet wat ik had verwacht, het is erg luid, kan het van de wielen komen? 275/30/19 XL
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U had meer verwacht van het geluidscomfort van uw Mercedes en u vraagt zich af of de banden daarvoor verantwoordelijk zijn.

Als het goed is betreft de standaard maatvoering 225/50/17 vóór en 245/45/17 achter. De huidige bandenmaat is enerzijds fors breder en gezien de hoogte/breedte verhouding (30-serie) ook nog eens erg plat op 19'' velgen. Dus een band met weinig wang en erg ontvankelijk voor het doorgeven van oneffenheden in het wegdek. Daarbij komt ook nog dat het een XL versie is, dus met een wat verzwaard karkas.

Alles bij elkaar is de combinatie velgen- en bandenmaat misschien voor het oog aantrekkelijk sportief, en zeker ook in het gebruik. Maar de afrolgeluiden die vrijkomen én zeker ook het veercomfort, zijn wel erg nadelig voor deze van nature juist stille en comfortabele auto. En juist dán komen dit soort geluiden wel heel nadrukkelijk het interieur binnen.

Wanneer voor u het rijcomfort de voorkeur heeft boven uiterlijk vertoon en sportieve prestaties, dan zal de eerder genoemde velgen- en bandenmaat u echt een hele andere auto opleveren. Dat durf u u gerust wel te voorspellen.