Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur accupakket Toyota Auris

Vraag gesteld door op 24 december 2021

Hoe lang is de levensduur van de accu pack en wat kost een nieuwe?

Merk: toyota
Type: auris
Bouwjaar: 2017
Brandstof: hybryde

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de levensduur is van het hybride accupakket van de Toyota Auris en de kosten bij een noodzakelijke vervanging.

Vanaf de eerste generatie hybride die Toyota al in 1997 in productie nam, is de levensduur van de hybride accu gelukkig nooit een verontrustend onderwerp geweest. Toyota zélf meldt dat de hybrid accu even lang mee gaat als de auto zelf. Voor alle hybrid componenten van Toyota, inclusief de hybrid accu, geldt een volledige fabrieksgarantie van 5 jaar/100.000 km.

Maar ik wil benadrukken dat de klachten omtrent hybride accupakketten écht te verwaarlozen zijn, en lijkt alles er vooralsnog op te wijzen dat met misschien een geringe afname van de capaciteit, de levensduur inderdaad overeenkomstig een autoleven is. En dat is ongeveer 18 jaar.

Feitelijk wordt dat ook bevestigd door de Toyota Prius die bijna zijn 25 jarig jubileum viert. Vanaf de eerste generatie tot aan nu is de hybride accu nooit een zorgenkindje gebleken. Sterker nog; de Prius is verschillende keren verkozen tot de meest betrouwbare auto en spreek ik dat vertrouwen ook zeker uit voor de Auris. Mocht vervanging toch ooit noodzakelijk worden dan kom ik een nieuwe accu tegen voor rond de 1.500-1.800 euro en refurbished voor zo'n 700 euro. Maar eerlijk gezegd lijkt me noodzakelijke vervanging gedurende een Auris autoleven niet heel waarschijnlijk.