Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik een auto uit Griekenland importeren?

Vraag gesteld door J. van der Heide op 13 december 2021

Graag zou ik een auto uit Griekenland naar Nederland willen halen. Alleen het is voor mij nog erg onduidelijk hoe dat moet. Aangezien er geen  site is die mij het specifiek kan vertellen hoe het zit.

Er was wel een vraag  eerder gesteld op de site van de ANWB. Die vraag bracht me wel een stap verder dat er 2 varianten kentekens zijn in Griekenland . Maar er is nog niks duidelijks over export platen en papieren.

Daarom vroeg ik me af of iemand wellicht weet of het mogelijk is om de auto terug te rijden ipv op transport te zetten ?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt graag een auto uit Griekenland importeren en vraagt zich af of het mogelijk is om hiermee naar huis te rijden.  

De ANWB beschikt niet over advies hoe een auto te importeren vanuit Griekenland. 
De procedure omtrent import, het al dan niet kunnen verkrijgen van een export kenteken, is per land vaak weer héél verschillend. Het import proces is geen activiteit waar de ANWB zich mee bezig houdt, en kan soms zó ingewikkeld en bewerkelijk zijn, dat het beter is een professioneel bedrijf in te schakelen. Voor een relatief niet al te fors bedrag regelt men het tijdelijke kenteken, verzekering en aangifte BPM. Uiteindelijk zijn dit voor dergelijke bedrijven hun dagelijkse werkzaamheden, en heeft men ervaring op dit gebied, ook wanneer bepaalde procedures inmiddels weer veranderd zijn.