Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Actuele kosten per kilometer i.v.m. gestegen benzineprijzen

Vraag gesteld door op 15 december 2021

Op uw rekentool wordt een literprijs van € 1,83 gehanteerd, terwijl nu de prijs op €1,93 ligt. Hoe verwerk ik dat hogere bedrag in de rekentool?

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

U vraagt of en hoe u de hogere benzineprijs kunt verwerken in de rekentool.

Gemiddelde pompprijs over geheel 2021

In onze Autokostentool hanteren wij de gemiddelde pompprijs over geheel 2021 tot dusver. Wij denken dat dit een goede indicatie is voor de te verwachten pompprijs over de komende gebruiksperiode.

Actuele brandstofprijs

De huidige brandstoftarieven zijn exceptioneel hoog. Het is onze verwachting dat, als u kijkt over een gebruiksperiode van tenminste het komende jaar of de komende 2 jaar, het door ons gehanteerde gemiddelde het best mogelijke uitgangspunt is.

Aanpassen calculatie

Het is niet mogelijk in de tool zelf een brandstofprijs in te voeren. U kunt wel, als u onderaan klikt op "Toon basisgegevens" zien met welke aannames wij gerekend hebben. Specifiek betreft het dan onze inschatting van het praktijkverbruik van uw auto gecombineerd met onze inschatting van de te verwachten gemiddelde brandstofprijs. Het staat u natuurlijk vrij om hier zelf u eigen berekening of aannames op los te laten. Dat kan dan handmatig nadut u de uitgevoerde berekening heeft geprint.