Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is een betrouwbare diesel van rond de 5000 euro

Vraag gesteld door H. Buiten op 21 november 2021

Wat is een betrouwbare diesel occasion tot 5000 euro?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een betrouwbare diesel als occasion binnen een budget van 5000 euro.

Binnen het middenklasse hatchback segment is naast de Golf uiteraard óók de Seat Leon een geschikte kandidaat. Verder zeker óók de Ford Focus en Opel Astra. Een Renault Megane is binnen het genoemde budget ook nog een kanshebber.

Mag het allemaal één maatje kleiner zijn dan is de VW Polo uiteraard een logische keuze maar zeker óók de Ford Fiesta als een uitstekend alternatief of eventueel de Renault Clio.

Wat kilometrage betreft wil ik de voorkeur uitspreken tot zo'n 175.000 als maximale tellerstand. Vooral wanneer u de intentie heeft er nog de nodige duurzame en betrouwbare jaren mee vooruit te willen. Ik wil wel de voorkeur uitspreken voor een transactie mét 6 maanden BOVAG-garantie. Een diesel heeft zeker de reputatie duurzaam en betrouwbaar te zijn, maar een gebrek aan het brandstofsysteem of turbo is ook weer niet héél uitzonderlijk. 6 maanden garantie als stok achter de deur is dan wel zo safe, en zou u met een dergelijk aanschafprijs bij een Bovag garage daar ook in aanmerking voor moeten komen.