Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing stuurbekrachtiging

Vraag gesteld door L. van Vugt op 19 november 2021

Vandaag wilde ik wegrijden staat de melding 'stuurbekrachtiging servicebeurt' op het venster. De ANWB is er een uur mee bezig geweest maar heeft het euvel helaas niet kunnen verhelpen. Ik heb de auto krap een maand en weet nu niet wat ik moet denken en doen. Heb ik een stomme fout begaan door deze auto te kopen? Ik zag via kentekencheck dat de historie wel goed was en de garage waar de auto onderhouden werd gaf aan dat ze hem sinds 202o hadden en geen problemen zijn geweest, laatste 2 apk's zonder problemen.
Gaat dit verholpen kunnen worden en wat zal dat kosten? Moet de hele computer vervangen ofzo? Volgens de medewerker van de ANWB is er een communicatiestoornis.
Ik heb geen enkel verstand van auto's en hoop toch wat wijzer te worden hier..!

Merk: Volvo
Type: V50
Bouwjaar: 2005
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 92kW

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw Volvo geeft de melding ‘stuurbekrachtiging service vereist’, wat nu?

Wat een teleurstelling bij een auto die u nog maar zo kort geleden heeft aangeschaft. In eerste instantie kunt u hiermee terug naar de verkoper. Meer hierover vindt u op onze site: Klachten na aankoop.

Nu de klacht zelf; die klacht omschrijving kan veel oorzaken hebben. Dit moet bij een dealer of een specialist op het gebied van stuurbekrachtiging worden vastgesteld. Waarschijnlijk een storing in de communicatie tussen elektrische stuurbekrachtigingspomp en de body controle module maar of een van beide defect is of er een slecht contact is in de bedrading is niet te voorspellen.

Indien u de auto heeft aangeschaft bij garagebedrijf is hij uw eerste aanspreekpunt. Als u de auto van een particulier heeft overgenomen kunt u voor een diagnose het beste een specialist raadplegen. Pas na een diagnose zal er een prijsopgave mogelijk zijn.