Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Scheur motorblok declareren bij de verzekering?

Vraag gesteld door op 19 november 2021

In mijn Peugeot werd een scheur in het motorblok geconstateerd en er moest een andere blok in wat zeer prijzig is. Zijn dit soort kosten te declareren bij een verzekeraar? ( all risk)

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraag of het gescheurde motorblok verhaalt kan worden op de autoverzekering. Dat is niet mogelijk. Het betreft hier een mechanisch defect dat niet is ontstaan naar aanleiding van een ongeval. De verzekering keert dan niet uit.

Ik weet niet wat de leeftijd is en de kilometerstand van de betreffende Peugeot. Soms is een dergelijk fors defect buitensporig en zou je de verkoper noch aansprakelijk kunnen stellen. Je mag immers van een product een bepaalde verwachting hebben. Ik mis echter de nodige details om een inschatting te kunnen maken wat uw kans van slagen is. Maar zie aanvullend ons Stappenplan klachten na aankoop

Misschien dat u daar tóch een ingang vindt om in alle redelijkheid de oorspronkelijke verkoper/dealer hierover aan te spreken. Van een motorblok mag je toch minstens een levensduur verwachten van een jaar of tien en minimaal een kilometrage van 150.000 km.