Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoudskosten Dacia Sandero Bi-Fuel

Vraag gesteld door op 21 november 2021

Is bi fuel van de Dacia duurder dan alleen benzine in onderhoud bij 8000 km p jr en is Bi fuel storingsgevoelig

Merk: Dcaia Sandero Stepway
Type: Stepway
Bouwjaar: 2021
Brandstof: Bi fuel
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een Dacia Sandero Stepway in de Bi-Fuel uitvoering duurder is in het onderhoud dan de benzine versie.

Die vraag valt lastig te beantwoorden. We hebben eerder Bi-Fuel exemplaren op de markt zien verschijnen van andere merken die niet helemaal vrij van problemen waren en vaak ook prijziger bleken in het onderhoud dan de volledige benzine varianten. Aan de andere kant moet je ook kunnen vertrouwen op de Bi-Fuel keuze van Dacia en dat er voldoende binnen dit concern is gekeken naar de duurzaamheid op langer termijn. Het is uiteindelijk ook een aantrekkelijke aanbieding vanwege de relatief lage CO2 uitstoot, en valt het hogere tarief MRB met de helaas op dit moment ook hoge LPG prijzen redelijk snel weer terug te verdienen. 

Om die reden zie ik de keuze voor deze Bi-Fuel zeker niet als onverantwoord. Het is een aantrekkelijke aanbieding en kan ik uw keuze heus wel billijken. Het is alleen lastig een technische blik in de toekomst te werpen hoe de duurzaamheid eruit ziet na 150.000 km. Want tot die tijd mag u er gerust vanuit gaan én zeker ook verwachten, dat u dat als probleemloos zou mogen ervaren. Maar de tijd zal het leren en kunnen we nog niet putten uit tal van gebruikerservaringen.

Wanneer ik echter kijk naar een voorspelling van de onderhoudskosten, dan krijgt wat ons betreft de Bi-Fuel versie wel een hoger prijskaartje mee. En met uw jaarkilometrage zijn de totale autokosten onderaan de streep nagenoeg gelijk. Het rijden met een Bi-Fuel levert u géén noemenswaardige winst op en is het feitelijk om het even. Dan loopt u echter wel een wat meer risico op LPG gerelateerde storingen die kúnnen ontstaan. Dan speelt u met een benzine versie toch wat meer op safe, zónder dat u dat extra voelt in uw portemonnee.