Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kentekenplaat ontbreekt op verkoopsite

Vraag gesteld door W. van der Vaart op 28 november 2021

Ik heb een ibiza bij een in en verkoop adres gezien ( geen dealer) waar men een prijs aan de auto geeft, maar op alle foto's is geen kentekenplaat te zien, hoe kom ik achter de gescheidenis en de juiste prijs?

Merk: seat
Type: ibiza cupra 1.4 automaat
Bouwjaar: 2013
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 1.4 tsi

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af hoe u achter de geschiedenis kan komen van een auto die te koop staat maar waarvan het kenteken niet zichtbaar is.

Alleen de verkoper kan u deze informatie geven. Wanneer er op de foto’s geen kentekenplaat aanwezig is kan het zijn dat er op deze nog geen kenteken aanwezig is. Indien een auto geïmporteerd is vraagt de verkoper vaak pas een kenteken aan wanneer de auto daadwerkelijk verkocht is. Bij auto’s die niet nieuw in Nederland geleverd zijn, is het vaak lastig om de geschiedenis te achterhalen, deze is tenslotte niet geregistreerd en te vinden in de Nationale Auto Pas. Dan bent u afhankelijk van documentatie die bij de auto aanwezig is zoals onderhoudsboekjes of facturen. Om die reden geven wij altijd aan om erg voorzichtig te zijn met auto’s die afkomstig zijn uit het buitenland en ten minste een aankoopkeuring te laten uitvoeren. Dit kan door bijvoorbeeld Dekra of Mijn Autocoach

Ook aan de hand van het bouwjaar en de kilometerstand kunt u via ANWB Koerslijst een schatting krijgen van de waarde van de auto. Dit door in plaats van het kenteken in te geven te klikken op ‘zoek op merk en type’.