Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kaartupdate Peugeot duurt twee uur

Vraag gesteld door op 12 november 2021

Voor een update van het navigatiesysteem van mijn Peugeot 2008 moet de auto gedurende twee uren met lopende moter bij de garage geparkeerd staan. Bij de VW kan het systeem met een gegevensdrager worden geüpdatet. Ik vind dat Peugeot niet goed bezig is. Wat vindt u?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het updaten van het navigatie kaartmateriaal in uw auto zal ongetwijfeld middels een USB stick gaan en is de voorgeschreven werkwijze dat de motor moet draaien tijdens die periode. Het is inderdaad zo dat bij Peugeot en Citroën dit proces twee uur duurt met een noodzakelijk draaiende motor. Andere merken kennen ook wel een soortgelijke proces, afhankelijk ook van het betreffende systeem. Ook VW kent o.a. een procedure die 2-4 uur tijd in beslag neemt, echter gelukkig zonder noodzakelijk draaiende motor. Bij andere merken is het weer sneller voor elkaar maar ik denk dat vooral het laten draaien van de motor u het meeste stoort. Ik kan me dat zeker voorstellen. Vooral wanneer bij de dealer wellicht dagelijks meerdere auto's aldaar uren stationair moeten draaien om de update af te ronden. Dat lijkt me geen milieuvriendelijke procedure en zou men in dat kader toch een betere versie daarvan moeten kunnen bedenken. Zeker wat Peugeot hieronder communiceert over de filosofie en duurzaamheid van hun producten.

 

INNOVATIE EN SCHONE TECHNOLOGIEËN

Vanaf de ontwerpfase tot aan het einde van de levensduur probeert PEUGEOT de impact van zijn auto’s op het milieu te beperken. PEUGEOT gaat verder dan het naleven van de milieunormen en wil ook op het gebied van duurzame mobiliteit richtinggevend zijn. Daarvoor zet het merk substantiële middelen in om de ecologische footprint van zijn auto’s te beperken.