Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoog olieverbruik C3

Vraag gesteld door op 2 december 2021

Mijn auto verbruikt veel olie wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Merk: Citroen
Type: C3
Bouwjaar: 2007
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw C3 heeft een hoog olie verbruik en u vraagt wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Oorzaak

Elke verbrandingsmotor zal enigszins olie verbruiken en ook wanneer u olie bij moet vullen tussen de onderhoudsbeurten door is dit niet direct zorgwekkend. Voorlopig adviseer ik u om het verbruik goed bij te houden, dus noteert u elke keer dat u bij vult de hoeveelheid en de kilometerstand. Wanneer u een goed overzicht heeft overlegt u dan met uw garage of er sprake is van overmatig verbruik. Vaak is hier pas sprake van wanneer er meer dan 1 liter per 1000 kilometer bijgevuld moet worden. De garage kan u dan advies geven hoe te handelen. 

Reparatie

Ik vermoed dat uw auto is voorzien van een THP motor. Nu is de THP motor wel min of meer berucht om hoog olieverbruik. Ik verwacht eerlijk gezegd dat dit verhoogde verbruik helaas te wijten is aan de motorische constructie. Ik wijs op deze specialist die ruime ervaring heeft met deze motoren en vast wel kan inschatten waar dit aan ligt én de mogelijke oplossing voor u heeft.

Ik moet u er wel bij waarschuwen dat een reparatie hoogstwaarschijnlijk een complexe motorrevisie betekent wat hoge kosten met zich mee gaat brengen.