Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer weer euro 95

Vraag gesteld door op 10 november 2021

Ik heb een Renault Twingo uit 2002. Reed altijd met euro 95. Maar de laatste keer had ik er Euro 98 ingegooid. Daarna (misschien toeval) vind ik hem toch minder goed rijden, als ik hard rij, doet die het beter dan als ik bijvoorbeeld 50km of langzamer rij. Ik heb denk ik nog een kwart benzine erin. Maar mijn vraag is, kan ik gewoon er nu gewoon weer Euro 95 bij doen? Of moet ik hem dan nog iets leger rijden?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af wanneer u weer euro 95 kunt tanken in plaats van de euro 98 die u getankt heeft.

De klachten die u omschrijft, minder vermogen bij lage snelheden lijken mij niet veroorzaakt door de Euro 98 brandstof. Deze brandstof is alleen maar van een hogere kwaliteit dan noodzakelijk bij uw auto.

Op de site E10 check kunt u controleren en constateren dat uw auto geschikt voor het gebruikt van brandstof waaraan maximaal 10% ethanol is toegevoegd. Dit is het geval bij Euro 95 E10 en waarschijnlijk niet bij de premium brandstof die u getankt heeft. Wanneer u tankt zal dit dus waarschijnlijk geen invloed hebben op het rijgedrag van de motor. De brandstoffen zijn overigens prima mengbaar.

De oorzaak van uw probleem kan alleen worden vastgesteld door een vakman die aan de auto metingen verricht. U kunt dan ook het beste de auto naar de garage brengen zodat er meer duidelijkheid komt over de oorzaak van uw klachten.