Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oliedruk

Vraag gesteld door op 24 oktober 2021

Paar dagen geleden reed ik met mijn Renault clio (2012), de oprit van de snelweg op. Toen ik een scherpe bocht maakte kreeg ik voor 1sec het rode lampje op mijn dashboard met de melding oliedruk (meten) defect. Na een seconde was deze alweer weg en kwam niet meer terug. Vandaag reed ik weer en precies bij een scherpe bocht verscheen de foutmelding weer voor een seconde, en ging daarna weer weg. Kon mijn weg gewoon vervolgen. Ik zou zelf niet weten waar het precies aan kan liggen en of het wellicht te maken heeft met een te lage/hoge oliepijl, al lijkt dat mij sterk...Was sowieso van plan om het even te laten nakijken, maar aangezien de melding weer weggaat na 1sec dacht ik laat ik het hier even vragen.

Merk: Renault
Type: Clio
Bouwjaar: 2012
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

De oliedruk valt soms weg bij uw auto.

Op het moment dat het oliedruklampje gaat branden is er geen oliedruk in de motor. Dit kan zeer schadelijk zijn en ik zou u aanraden om er voor te zorgen dat dit niet meer gebeurt, ook al is het slechts kortstondig.

Aangezien het beide keren in een bocht gebeurde is het heel erg waarschijnlijk dat het olieniveau zich onder het minimum bevindt. Controleer dit eerst voor u de auto weer gaat gebruiken. Hoe u het motorolieniveau peilen en bijvullen kunt u zien op onze site. Indien het olieniveau goed is en het lampje toch af en toe brandt adviseer ik u zo spoedig mogelijk een monteur naar de auto te laten kijken. U kunt eventueel contact opnemen met de ANWB Wegenwacht®.