Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

CVT transmissie Nissan Qashqai defect

Vraag gesteld door op 27 oktober 2021

De automaat van onze auto is een half jaar na de garantie gesneuveld bij een km stand van 48000. Ik heb gehoord van een nissandealer en van het automaat revisiebedrijf dat dit een bekend probleem is en alle cvt automaten van deze serie vervangen moeten worden. Wij hebben de auto als occasion gekocht bij 36000km en waren hiervan niet op de hoogte. Kunt u mij informatie over deze kwestie geven, cq het probleem bevestigen?

Merk: Nissan
Type: Qashqai
Bouwjaar: 2017
Brandstof: Bezine
Motorvermogen: 1.2DdIG-T

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of dit een vaker voorkomend euvel is gezien ook de reactie van de dealer en automaat revisiespecialist.

Ik kan bevestigen dat dit een veelvoorkomend gebrek is zoals ook feitelijk deze specialist aangeeft en herstelwerkzaamheden actief aanbiedt. Dat onderstreept nogmaals dat het zeker geen incidenteel defect is en u dat bij een leeftijd van 4 jaar en 48.000 km dit gerust als onacceptabel buitensporig snel beschouwen.

Om aanspraak te maken op kosteloos herstel bent u formeel aangewezen op de verkoper. Op deze pagina kunt u lezen wat u zoal kunt eisen. Zie aanvullend ook ons Stappenplan klachten na aankoop voor het vervolgtraject en beschikt u misschien ook over een rechtsbijstandverzekering die u voor reen dergelijke kwestie óók kunt inschakelen. Voor een bindende uitspraak zou u zich ook kunnen wenden tot de Geschillencommissie. Maar ik bevestig nogmaals dat de levensduur van dit toch wel duurzame component non-conform is. In de regel gaan we uit van een levensduur van tenminste 10 jaar en pakweg twee ton aan kilometers. Dat wordt bij lange na niet gehaald en gaat u nu het traject in om naast gelijk te hebben óók nog gelijk te krijgen.