Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aygo trilt

Vraag gesteld door M. 't Hoen op 7 november 2021

Ik heb een vraag over mijn Toyota Aygo.

Het viel mij vandaag op dat als ik rij en even stil moet staan voor een stoplicht dat de auto wat meer trilt dan normaal. De auto rijd en schakelt verder prima.

Bougies, oliefilter, luchtfilter en schokdempers zijn ongeveer 2 weken geleden vervangen. Ik had al gekeken op Google wat dit probleem zou kunnen zijn maar kwam er niet uit. 

Ik kreeg de tip van een vriend werkzaam in een auto garage. dat ik eventueel een brandstofreiniging kan proberen. Misschien zit er iets verstopt in de leidingen gaf hij aan.

Ik heb dit opgezocht maar zie zoveel soorten en merken dat ik niet weet welke ik moet kiezen.

Weten jullie welke brandstofreiniger ik in mijn toyota aygo kan doen?

Merk: Toyota
Type: Aygo
Bouwjaar: 13-07-2006
Brandstof: Euro 95

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt welke brandstofreiniger u kunt toevoegen om het trillen van de auto te verminderen.

Zolang de oorzaak van het trillen niet bekend is raad ik u niet aan om een brandstofreiniger toe te voegen. Eerst moet bepaald worden wat het doel is; is er sprake van algenontwikkeling in de tank of zijn de injectoren vervuild/versleten? Brandstofreiniger toevoegen zou ik daarom altijd in overleg met de garage doen.
Een motor met 3 cilinders loopt altijd net wat minder gebalanceerd dan één met 4 of meer cilinders. Het kan natuurlijk ook goed dat een van de motorsteunen minder goed de trillingen dempt waardoor deze worden doorgegeven aan het interieur.
Overigens is de nokkenassensor bij deze auto een onderdeel wat wel eens voor storingen kan zorgen. Misschien helpt het wanneer deze gecontroleerd of gereinigd wordt.