Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winterbanden in Frankrijk

Vraag gesteld door op 20 oktober 2021

Zojuist kwam ik erachter dat Frankrijk per 1 november winterbanden met M+S aanduiding verplicht stelt in bepaalde gebieden. Als ik nu all-season banden heb met 3 peaks mountain symbol. Voldoe ik dan ook aan de winterbanden vraag?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of bij aangekondigde verplichting voor winterbanden in Frankrijk u ook kunt volstaan met all-seasonbanden met M+S aanduiding en 3PMSF-symbool.

Vanaf 1 november 2021 wordt het in berggebieden in Frankrijk (Alpen, Centraal Massief, Jura, Pyreneeën, Vogezen en Corsica) verplicht om in de winterperiode (van 1 november t/m 31 maart) op winterbanden te rijden of sneeuwkettingen mee te nemen. De ANWB adviseert banden te gebruiken waarop een sneeuwvloksymbool (3PMSF) wordt aangegeven, vaak ook met M+S aanduiding. Dat kunnen dan óók all-seasonbanden zijn die met deze aanduidingen beschouwd worden als geschikt voor winterse omstandigheden. Dus de banden waar u op doelt volstaan daar te gebruiken in de genoemde berggebieden en periode en zijn een toegestaan alternatief voor échte winterbanden.

Zie aanvullend onze pagina Winterbanden en sneeuwkettingen in Frankrijk.