Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke occasions met CVT automaat

Vraag gesteld door H. Oskam op 12 oktober 2021

Ik wil een occasion kopen met een CVT als automaat. Met als  bouwjaar tussen 2005 en 2010. Prijsindicatie tussen € 4000 en €6000. Kunt u mij laten weten welke merken en typen een CVT in die periode produceerden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een occasion van rond 2005-2010 in de genoemde prijsklasse die uitgevoerd moet zijn met een CVT automatische transmissie.

Er is eigenlijk geen enkel auto(occasion) selectieprogramma waarmee je specifiek alle CVT's kunt selecteren. Soms lukt het enigszins met ''CVT'' als trefwoord maar dan blijft de spoeling heel dun. Dan zijn het voornamelijk binnen deze prijsklasse de Honda Jazz, Nissan Micra en Mercedes A/B-Klasse die naar voren komen. Maar dat zijn min of meer toevalstreffers omdat de term ''CVT'' in de advertentie wordt toegepast. Het aanbod is breder dan dat maar een kant en klare lijst valt niet zomaar te realiseren. Er bestaat wel een overzicht van alle CVT's van maar liefst twee pagina's met meer dan 250 verschillende merken en types. Slechts een beperkt aantal daarvan is ooit in Europa op de markt gezet. Maar wellicht helpt u dat verder. Overigens krijgt de CVT bij de betreffende merken ook nog eens hele andere toepassingsnamen mee; Multitronic (Audi, Volkswagen), Lineartronic (Subaru), Xtronic (Renault, Nissan), Autotronic (Mercedes-Benz), IVT (Hyundai, Kia), Multi Matic (Honda), eCVT (Toyota)